
Tortellini φούρνου με λαχανικά και bechamel κουνουπιδιού
Tornellini φούρνου με λαχανικά και bechamel κουνουπιδιού
Όσο περίπλοκη και αν ακούγεται, αυτή η συνταγή θα σας λύσει τα “χέρια” και θα σας βοηθήσετε να φτάσετε τον στόχο των 5 φρούτων-λαχανικών την ημέρα!
Υλικά για 2-3 μερίδες
250 γρ. tortellini με τυρί (λευκά ή ολικής)
2 φλ λαχανικά κομμένα σε κύβους- εγώ έβαλα μανιτάρια, πιπεριά πράσινη, κολοκυθάκι και κολοκύθα
50ml ντοματοχυμο με κρεμμύδι μυρωδικά
2 φλ κουνουπίδι
ένα μικρό κρεμμύδι
1 κουτάλια μουστάρδα
2 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα
100ml ασπράδι αυγού (ή 1 αυγό και 2 ασπράδια)
Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα (καπνιστή), θυμάρι ή ρίγανη ξηρή
Προαιρετικά 1 κύβος λαχανικών βιο
Εκτέλεση:
Βάζουμε νερό με αλάτι, προαιρετικά ένα βιολογικό κύβο λαχανικών.
Παράλληλα, αλατοπιπερωνουμε και ψήνουμε τα λαχανικά στο γκριλ του φούρνου 15’
Μόλις το νερό κοχλάζει ρίχνουμε τα ζυμαρικά και το κουνουπίδι σε φουντάκια να βράσουν μαζί για 2’ λιγότερο από ότι γράφουν οι οδηγίες στην συσκευασία τους
Σουρώνουμε και ανακατεύουμε τα ζυμαρικά με τα λαχανικά από το γκριλ, το ντοματοχυμο και το θυμάρι και τα βάζουμε σε ένα μέτριο πυρίμαχο σκεύος ή 2-3 ατομικά
Αλέθουμε στο μουλτι το κουνουπίδι, μαζί με αλατοπίπερο, πάπρικα, το κρεμμύδι, την μουστάρδα, το αυγό και το μισό τυρί
Απλώνουμε την «μπεσαμελ» κουνουπιδιού σε λεπτή στρώση πάνω από τα ζυμαρικά, πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε στο γκριλ για 10-15’.
Σερβίρουμε ζεστό
Recent Comments