Chia pudding

Chia pudding

Chia pudding  

Οι σπόροι Chia σπόροι είναι η καλύτερη γνωστή πηγή φυτικής προέλευσης ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, ακόμα και από τον λιναρόσπορο. Περίπου το 75% των λιπαρών οξέων των σπόρων chia αποτελούνται από ωμέγα-3 λιπαρά οξέα (άλφα λινολενικό λιπαρό οξύ (ALA)), ενώ περίπου το 20% αποτελείται από ωμέγα-6 λιπαρά οξέα.

Υλικά για 2 μερίδες

1 φλ. φρέσκα φρούτα πολτοποιημένα

1 φλ γάλα αμυγδάλου

1 κουταλιά σιρόπι σφενδράμου ή στέβια

4 κουταλιές σπόροι chia

Φυσική βανίλια, κανέλα ή κακάο

Εκτέλεση:

Z

Ανακατεύουμε τον πολτό φρούτων με το γάλα.

N

Προσθέτουμε τους σπόρους και τα μυρωδικά με  το παραπάνω μείγμα και σερβίρουμε σε 2 μπολ 

N

 Αφήνουμε το μείγμα να δέσει για τουλάχιστον 1 ώρα στο ψυγείο.

N
Γαρνίρουμε με φρέσκα φρούτα

Cheesecake στιγμής με γιαούρτι

Cheesecake στιγμής με γιαούρτι

Cheesecake στιγμής με γιαούρτι

Υλικά για 1 μερίδα

1 κεσεδάκι γιαούρτι 2%
½ κεσεδάκι τυρί κρέμα λάιτ ή 3 κουταλιές τυρί κατίκι
1 κουταλάκι μέλι ή στέβια
Προαιρετικά φυσική βανίλια, μαστίχα ή μαχλέπι
1 κουταλιά τριμμένο λιναρόσπορο

2 μπισκότα ολικής ή  1 ρυζογκοφρέτα τριμμένη 

Φρέσκα φρούτα εποχής ψιλοκομμένα
1 κουταλιά μαρμελάδα φράουλα με στέβια διαλυμένη σε 1 κουταλιά νερό

Εκτέλεση:

Z

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι με το τυρί, το γλυκαντικό και τα μυρωδικά.

N

Ανακατεύουμε το τριμμένο μπισκότο ή την ρυζογκοφρέτα με το λιναρόσπορο και σερβίρουμε σε μπολ. Από πάνω ρίχνουμε την κρέμα και γαρνίρουμε με τα φρέσκα φρούτα και την μαρμελάδα.