Tornellini φούρνου με λαχανικά και bechamel κουνουπιδιού

Όσο περίπλοκη και αν ακούγεται, αυτή η συνταγή θα σας λύσει τα “χέρια” και θα σας βοηθήσετε να φτάσετε τον στόχο των 5 φρούτων-λαχανικών την ημέρα!

Υλικά για 2-3 μερίδες

 

250 γρ. tortellini με τυρί (λευκά ή ολικής) 

2 φλ λαχανικά κομμένα σε κύβους- εγώ έβαλα μανιτάρια, πιπεριά πράσινη, κολοκυθάκι και κολοκύθα

50ml ντοματοχυμο με κρεμμύδι μυρωδικά

 2 φλ κουνουπίδι

ένα μικρό κρεμμύδι

1 κουτάλια μουστάρδα

2 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα

100ml ασπράδι αυγού (ή 1 αυγό και 2 ασπράδια)

Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα (καπνιστή), θυμάρι ή ρίγανη ξηρή

Προαιρετικά 1 κύβος λαχανικών βιο

Εκτέλεση:

 
l

Βάζουμε νερό με αλάτι, προαιρετικά ένα βιολογικό κύβο λαχανικών.

N

Παράλληλα, αλατοπιπερωνουμε και ψήνουμε τα λαχανικά στο γκριλ του φούρνου 15’

N

Μόλις το νερό κοχλάζει ρίχνουμε τα ζυμαρικά και το κουνουπίδι σε φουντάκια να βράσουν μαζί για 2’ λιγότερο από ότι γράφουν οι οδηγίες στην συσκευασία τους

N

Σουρώνουμε και ανακατεύουμε τα ζυμαρικά με τα λαχανικά από το γκριλ, το ντοματοχυμο και το θυμάρι και τα βάζουμε σε ένα μέτριο πυρίμαχο σκεύος ή 2-3 ατομικά 

N

Αλέθουμε στο μουλτι το κουνουπίδι, μαζί με αλατοπίπερο, πάπρικα, το κρεμμύδι, την μουστάρδα, το αυγό και το μισό τυρί

N

Απλώνουμε την «μπεσαμελ» κουνουπιδιού σε λεπτή στρώση πάνω από τα ζυμαρικά, πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε στο γκριλ για 10-15’.

N

Σερβίρουμε ζεστό 

Άλλες Συνταγές