Πως θα χάσεις λίπος τοπικά από την “κοιλίτσα” ή τα “ψωμάκια”;

{

Τι καλά που θα ήταν να μπορούσαμε να χάσουμε λίπος τοπικά! Και ακόμα πιο τέλειο θα ήταν το να μπορούσαμε να το «πάρουμε» σε άλλα σημεία πχ στήθος, πρόσωπο, γλουτούς!

Δυστυχώς, το να πιστεύουμε ότι μια δίαιτα ή συγκεκριμένα τρόφιμα ή συμπληρώματα μπορουν να μας βοηθήσουν να απαλλαγούμε από το λιπος που μας ενοχλεί σε ένα συγκεκριμένο σημείο, είναι σαν να ελπίζουμε ότι κάνοντας πολλες επαναλήψεις κοιλιακών θα μας βοηθήσει να αποκτήσουμε six pack! Σαφώς, η εξατομικευμένη διατροφή σε συνδυασμό με ένα προγραμμα άσκησης, φτιαγμένο με βάση τις προσωπικές ανάγκες, μπορεί να βοηθήσει να χάσουμε συνολικά λιπος και επομένως να μειωθεί η περιφέρεια και από τα «δύσκολα» σημεία, αλλά και από σημεία, που πιθανόν δεν θέλουμε.

Ο οργανισμός αποθηκεύει το «λιπος» με την μορφή τριγλυκεριδίων στα λιποκύτταρα, τα οποία δεν γίνεται να εξαφανιστούν παρά μόνο με λιποαναρρόφηση! Αν υπάρξει έλλειμα ενέργειας ή αρνητικό ισοζύγιο, δηλαδή αν τρώμε λιγότερο από αυτό που «καίμε», τότε ένα ένζυμο μέσα στα λιποκύτταρα βοηθά στην διάσπαση των τριγλυκεριδίων και την χρήση των λιπαρών οξέων σαν πηγή ενέργειας. Έτσι, τα λιποκύτταρα μειώνονται μεν σε όγκο, αλλά δεν εξαφανίζονται! Κάθε σωματότυπος αγαπά να αποθηκεύει το περισσότερο λιπος σε διαφορετικά σημεία βάση γενετικών καταβολών. Έτσι, ακόμα και σε χαμηλά ποσοστά λιπους, τα σημεία αυτά θα εξακολουθούν να έχουν περισσότερα λιποκυττάρα. Σε αύξηση του λίπους αυτές οι περιοχές πάλι θα προτιμηθούν για την αποθήκευση λιπαρών.

Επομένως, αν σε ενοχλούν τα “ψωμάκια” ή η “κοιλίτσα” σου δεν θα σου πω να τα αποδεχθείς και να τα κρύβεις, γιατί είσαι καταδικασμένη να ζεις μαζί τους. Θα σου πω να προσπαθήσεις να τα “σμιλευσεις” και μα τα τονώσεις με ένα πρόγραμμα διατροφή, που ταιρίαζει και καλύπτει τις σωματικές και κοινωνικές ανάγκες σου, σε συνδυασμό με ένα αυστηρά εξατομικευμένο συνδυασμό άσκησης. Μπορεις να πετύχεις ένα σφιχτό, δυνατό και υγιές σώμα με καμπυλες και επιλέγοντας τα κατάλληλη ρούχα να το αναδεικνύεις σωστά. Δεν χρειάζεται «να σε μάχεσαι και να σε μισεις σου» και τελικά να χάσεις την «ομορφιά» από το πρόσωπο σου ή να εξαφανίσεις το στήθος σου, χάνοντας πιθανότατα πολλες από τις μικρες χαρες της ζωης σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να εξαφανίσεις το λιπος από άλλα σημεία. Αντίθετα, δες γύρω σου ποσά άτομα, celebrities και μη, έχουν ατέλειες, αλλά έχουν καταφέρει να είναι διάσημοι για αυτές!

Δείτε άλλες συμβουλές